A délelőtti alsóerdei tájfutó házibajnokság és a délutáni tekeverseny között az évi rendes közgyűlés keretében értékelte a klub vezetése az elmúlt évet. Az Alsóerdő már hosszú évek óta az egyik otthona a zalaegerszegi tájfutóknak, akik ennek ellenére mindig tudnak új feladatokat találni és összeállítani. Ezúttal egy pontbegyűjtő verseny keretében készülhettek fizikailag és technikailag a klub tagjai.

A közgyűlés kötelező napirendjei közül kiemelkedett a klub elnökének, Fehér Ferencnek minden területre kiterjedő beszámolója, mely során az összegzésben megemlítette, hogy a fennállás óta a 27. versenyévadban is eredményes esztendőt zárt a tájfutó egyesület. Az eredményesség terén kiemelte, hogy a 13 bajnoki érem a korábbi évekhez képest szerényebb teljesítmény, de így is sikeres évet jelent. Egyéniben Sárecz Éva teljesítményét lehet kiemelni, aki 4 egyéni bajnoki aranyérem mellett további hármat csapatban is begyűjtött. Érmeket szereztek csapatban a női és férfi szeniorok valamint az ifjúsági fiú csapat is. Komoly utánpótlás nevelő munka eredményeként az ország harmadik legnagyobb létszámú – 62 fő - csoportját versenyezteti a Fehér Ferenc, Sárecz Éva edzőpáros. Ehhez természetesen fontos a klub anyagi stabilitása is, melyhez a 2018-as esztendőben az önkormányzat, a névadó szponzor és több új szponzor is hozzájárult.

A klub elnöke a beszámolóban kitért a tájfutás népszerűsítő eseményekre is, melyek a helyi sajtónak is köszönhetően nagy létszámú programokat jelentettek és segítik az utánpótlás fiatalok bevonását a sportágba. A városi rendezvények mellett az iskolai bemutatókon is élményszerű programot tudtak kínálni a diákok számára. A közgyűlés keretében jutalmazták az év során kiemelkedően teljesítőket is. A felnőttek között a tájkerékpár EB-n és VB-n jól szereplő Fekete Ágoston, míg a nőknél a legfiatalabb szenior korosztályban 4 egyéni bajnoki címet szerző Sárecz Éva lett a legjobb. A nagy létszámú utánpótlás korosztályban az egyéni bajnokságokon is jól teljesítő Dely Virág Anna és Csertán András érdemelte ki a legjobb címet. A legtehetségesebbnek járó Galambos Péter díjat ezúttal Takács Ticiánnak ítélte a klub vezetése. A közgyűlés zárásaként a 2019-es év szakmai és pénzügyi tervét vitatták meg a résztvevők.

A nap zárásaként az egyesület tagjai, szülők és barátok társaságában egy hangulatos tekeversennyel zárták az évértékelő napot.

2019. január 26. Prm