A közelmúltban megjelent kiadványban 34 zalaegerszegi érték kapott helyet. Az Értékes Zalaegerszeg című kiadvány 40 oldalon mutatja be a helyi értéktár elemeit. A Zalaegerszeg turisztikai kiadványcsaládjához igazodó kötetet bemutatóját Balaicz Zoltán polgármester vezette fel, aki elmondta, hogy a Tourinform iroda, valamint a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület komoly szakmai munkát végez a városban. A kiadványok jól tükrözik, hogy rengeteg érték van a városban. Az önkormányzat távlati célja, hogy a közeljövőben megvalósuló beruházások, fejlesztések végeztével egy komplex turisztikai kínálattal jelentkezhet a megyeszékhely az ide látogatóknak. 

Varga Csaba a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület elnöke elmondta, hogy 2016-ban a helyi értéktár bővítését tűzték ki feladatuknak, amiknek a segítségével és megismerésével vonzóbbá lehet tenni városunkat. A helyi vállalkozóknak és vendéglátásban dolgozóknak közös érdeke, hogy a turisták minél tovább tartózkodjanak Zalaegerszegen

A helyi értéktárba javasolt elemek körét a Zalaegerszeg Turizmusáért Egyesület elnöksége szavazás alapján dönti el. Első körben a város TOP15 idegenforgalmi látnivalóját javasolta be a helyi értéktárba, amit azóta minden évben bővít. Az Értéktár Bizottsághoz történő benyújtást komoly adminisztrációs munka előzi meg, hiszen ajánlásokat, fényképeket, adott esetben videót kell a grémium elé tárni, melyek bemutatják az adott épület, természeti kincs vagy magánszemély értékeit, érdemeit. 

A helyi értéktárba nem csak a turisztikai egyesület tehet javaslatot, hanem egyéb civil szervezetek, sőt magánszemélyek is.

A Tourinform Iroda a turisztikai egyesület alapító tagjaként és munkaszervezeteként végzi ezt a munkát, immár 2016 óta. Tuboly Andrea, a Zalaegerszegi Tourinform Iroda vezetője megköszönte a munkát a munkatársainak, többek között Tódor Tamás marketing referensnek, aki az értékek történetének felkutatásában és megírásában tett nagyon sokat. A kiadvány létrejöttében, az éveken át tartó gyűjtőmunkában nagy szerepe volt a Tourinform iroda 2019-ben nyugdíjba vonult irodavezetőjének, Pereszteginé Szabó Júliának, valamint az iroda jelenleg GYES-en lévő turisztikai referensének, Egyed Anettnek. 

Értékes Zalaegerszeg című kiadvány kétezer példányban jelent meg, és a megyei könyvtárakban, valamint a Tourinform Irodában és az országos Széchenyi könyvtárban is elérhető.

2020. július 8. Prm