Mézfesztivál a hétvége slágerprogramja Zalaegerszegen

A Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok lesz december 2-3-ig a helyszíne a XIV. Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásárnak. A szervező a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete nem titkolt szándékkal hozta létre a Magyarországon is egyedülálló rendezvényt, hogy felhívja a figyelmet a mézfogyasztás fontosságára, az egészségre gyakorolt jótékony és gyógyító hatásaira, s ez által növekedjen hazánkban az egy főre jutó mézfogyasztás mennyisége. Ez az adat sokatmondó, mivel ez személyenként mindössze 70 dekagramm.  A szervezők sajtótájékoztatón népszerűsítették a programot:

A Kárpát-medence különböző tájairól érkező méhészek mellett zalai kistermelőknek és kézműveseknek is lehetőséget kínálnak a bemutatkozásra, így a fesztivál egyben Termelői Vásár is. Bátran lehet kóstolni majd a rendezvényen és emellett szakmai előadásokkal gazdagítják a méhészeknek és laikusoknak egyaránt szánt programot. 
Gyerekek és felnőttek egyaránt találnak kedvükre való programokat: előadások, kulturális fellépők, játszóház vár kicsiket és nagyokat.

Állandó programok: 
Méhészeti Eszközkiállítás és Vásár, szaktanácsadás
Termelői élelmiszerek, kézműves termékek kiállítása és vására
Zümm-Zümm Játszóház (méhecskék, viaszozás, mézeskalácsok, agyagozás). 

A program szombaton a mézlovagrendek felvonulásával és szentmisével kezdődik. 

A belépés ingyenes!

Csempésszünk családunk életébe egy csöppnyi édességet a hétvégén!

2017. december 1. prm