XV. Kárpátmedencei Mézfesztivál és mézlovagrendi találkozón jártunk. (galéria)

Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete Jubileumi 15.alkalommal szervezte meg kétnapos mézes hétvégéjét a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A látogatók mindenféle finomságot kóstolhattak, a hagyományos göcseji mézkülönlegességek mellett, mint például a "bálványfa mézet", amely számos jótékony hatással rendelkezik remek vesetisztító és a májregenerálódást is elősegíti. A szemüket a mézeskalácsokon legeltethették, voltak hagyományos alkotások,például tükrös szívek, de adventi koszorúk, angyalkák, sőt, Spongyabob és a Minionok is fellelhetők voltak egyes standoknál, gondolva a XXI. század szülötteire. 

A kiállítók az egész ország területéről érkeztek, de volt, aki egészen Székelyföldről utazott ide, de természetesen találkozhattunk számos Zalai méztermelővel is. A standokon nagyon kedvesek voltak, szívesen beszélgettek, volt, ahol néhány perc után még fényképek is előkerültek a hagyományőrzők különféle munkáiról, mindennapi tevékenységeikről. Aki nem mézes karácsonyi ajándékok után nézelődött, annak sem kellett üres kézzel távoznia, kézzel készült apróságok, csecsebecsék is feltűntek.

Az ínyencek is találhattak maguknak különlegességeket, többek között mézborok és mézsörök sorakoztak a polcokon, ám méhészeti termékek mellett szerepeltek a kínálatban házi hús áruk, sajtok, péktermékek, és különféle lekvárok, igazi gasztronómiai ízözönt alkotva.

Mindkét napon a gyerekekre is gondoltak a szervezők mézes játszóházban tölthették el a idejüket a fesztiálon.

2018 december. 05. / MOE