A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a 2021-es Internet Fiesta keretei között online szabadulószoba kihívásra várja a kalandra vágyó olvasókat.  A nyomozás során Deák Ferenc, a valóságban is létező arany zsebóráját kell megtalálni és közben kijutni az órát rejtő szobából. A részletekről Tóth Renáta igazgatóhelyettes számolt be: 

Ebben a pandémiás helyzetben mindenki szabadulni akar a szobájából. De digitális szabadulószobáról még nem hallottam, ez hogy működik?

- Ez egy nagyon izgalmas dolog. Ez az ötlet ahhoz kapcsolódott, hogy tulajdonképpen a járványügyi helyzet sok helyen, sok területen negatív hatást fejtett ki, viszont a könyvtárak tekintetében egy olyan fajta innovációs terepre tévedtünk, akár kényszerűen is, hogy ki kellett találnunk olyan dolgokat, amivel úgy éreztük, hogy érdekesek vagyunk az olvasók számára. Kíváncsiak rá, segíthetünk nekik a mindennapi nehézségek leküzdésében, az otthoni monotóniának a leküzdésében és élményeket tudunk kínálni, ha már személyesen nem, legalább a virtuális téren keresztül. A szabadulószoba egy zárt rész, ahol meg kell oldani egy-egy bűnesetet, egy-egy rejtvényt, rejtélyt, és azt gondolom, hogy mindannyiunkban benne van a nyomozás, a titkok felderítésének a vágya, hiszen sokan szeretjük a krimiket. Itt jött az ötlet, hogy valami olyat kell kitalálnunk, ami izgalmas, érdekes, újszerű, talán még nem csinálta senki, és tegyük bele a könyvtárat is. Nagyon készültük rá a kollégákkal, úgyhogy nem is szeretnék túl sokat elárulni, meghagyom a meglepetés erejét, de nyilván gondolhatják, hogy ha könyvtár, akkor elkerülhetetlen a könyv, az izgalom, a titok. Szeretettel várunk mindenkit az online térbe. Kövessék Facebook és honlapunkat, mert apró kicsi morzsákat teszünk közzé, ami alapján aztán elkezdődhet majd az igazi nyomozás.

link a képre kattintva érhető el

A nyomozás elkezdődött! Te megtalálod az órát és a kiutat? 

2021. március 18. Prm