A június 23-i Múzeumok Éjszakája program rendezvényszervezőknek kiírt KREA-K-TÍV országos pályázatot a Göcseji Múzeum csapata nyerte meg. A pályázati anyagukat áttekintve és a tudósításokat elolvasva és megnézve, a fotódokumentációkat megtekintve állítólag nem volt kérdés a zsűri számára, hogy a zalaegerszegi program nyerje meg a versenyt- adta hírül Szényi Krisztina, az intézmény kommunikációs munkatársa. 

Az EMMI és a Turisztikai ügynökség által kiírt országos versenyre minden olyan intézmény jelentkezhetett, aki június 23-ára programot szervezett a Múzeumok éjszakája rendezvény alkalmából.

A Göcseji Múzeum idén az intézmény felújítása miatt „Mindent szabad, amit máskor soha” címmel hirdette meg a Múzeumok éjszakája programját, melynek keretében az üres múzeumi tereket töltötték meg élettel a szervezők. A hagyományos programok helyett koncert, divatbemutató, falrajz és slam poetri szerepelt a kínálatban, ami nem csak a résztvevők, de a szakmai zsűri tetszését is lenyerte. 

A pályázatot idén első alkalommal hirdették meg. A kiíróknak kifejezetten az volt a céljuk, hogy a közgyűjtemények kreatív programszervezőit díjazzák. 

Gratulálunk a Göcseji Múzeum csapatának a sikerhez!

Fotó: gocsejimuzeum.hu

2018. augusztus 7. Prm