In memoriam John Lennon

1980 december 8-án gyilkolták meg John Lennont
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy város. Annak egyik zegzugában lakott egy fiú. A 60-as években jutott fülébe egy nóta, Valami I love you so – ekkor ejti rabul a Beatles együttes zenéje.
Elhatározza, hogy ha nagy lesz, egy élete, egy halála, ő bizony Bitlisz lesz. Vagy legalábbis Csehtamás. Gitárpengetőt ragad és zenekart alapít, és sikeresen megkülönböztet bibét és porzót hosszú kanyargós utunk során. Osztja Lennon véleményét, miszerint az élet az, ami terveink helyett bekövetkezik. Megszállottan keresi, majd megtalálja a számítását. 

Miközben bandájával dudva és muhar között koncertezik az Univerzum elvadult tájain, azt látja, hogy a rá oly nagy hatást gyakoroló John Lennon dalba zárt gondolatai a globális békéről és a szeretetelvű Egyesült Világrólhic et nunc, Eurpa közepén még aktuálisabbak, mint a végzetes New York-i pisztolylövések előtt. Mert azóta sincs béke a Sárgolyón, a gazdag csakazértse osztja meg mindenét a szegénnyel, a Biblia, a Tóra és a Korán bigott olvasói  bazmeg  még ádázabbul gyilkolják egymást. Itt is, most is. Fejébe veszi hát, hogy itt az idő, most vagy soha! Sürgősen megidézni a gombafejű vezér szellemét – az idézés épp a mai napra és ide szól.

A nagy ravasz Sékszpír Wiliem receptje szerint színielőadást álmodik a koncertdobogóra, melynek deszkáin fellép s lelép minden férfi és nő, aki a nagy előd életében és képzeletében szerepet játszott. 
Magyarul adják elő a legendás liverpudliak dalait, hogy e kies hazában Verecke híres útjától Dévényig mindenütt megértsék és mindenhová meghívják az „A Mindenségen át”című musicalt, melyben megrázóan őszinte visszaemlékezések, infantilis humorú jelenetek, elgondolkodtató kordokumentumok mellett hallható 25 halhatatlan Beatles-dal is (+ egetverő taps esetén extra bónusz trek is).

December 10-én este a Hevesi Sándor Színházban láthatják a Debreceni Független Színház és a HANGFOGÓ BAND előadásában 

Mohos Péter - Pinczés Istváb: A Mindenségen át In memoriam John Lennon  zenés játékot szünet nélkül
Visszaemlékezések, jelenetek, dokumentumok, Beatles-dalok angolul és magyarul 
Vendégművészek: Debrei Zsuzsanna (ének), Velkey Péter (zongora) és Gál Szabolcs (ének)

Az előadás 19 órakor kezdődik!

2017. december 8.prm