Kitágult a virtuális tér Zalaegerszegen, ahol második alkalommal rendezték meg a Gamer Expo elnevezésű programot a Zalakerámia sport-és Rendezvénycsarnokban.  A fiatalok talán jobban értik, mint a szüleik, ami nem általánosítás, hogy mit jelent youtubernek, vagy gémernek lenni. A legvonzóbb talán az, hogy ha ügyes vagy akkor meg is lehet, belőle élni. 

-A zalaegerszegi rendezvény a fővárosi Play IT fesztivál kistestvére. Szeretünk vidékre járni és bemutatni, milyen a mi világunk - ezt a MesterMC Minecraft közösség egyik vezetője, Pankix osztotta meg velünk. 

A népszerű youtuber, aki Debrecenben él,  a szervezők közé is tartozik, amellett, hogy a népszerű játék tölti ki a mindennapjait. A képnapos rendezvényen ki lehetett próbálni a konzolos játékok jelenleg futó generációját, a 4K élményt nyújtó xboxokat valamint az egyre népszerűbb VR szemüvegekkel is bepillanthattak az érdeklődők a virtuális valóságba. 

Nagyon látogatott volt a retro sarok, ahol a 90-es évek népszerű játékaival ( Super Márió, Sonic, faltenisz..stb) lehettet játszani. Ezen astandon gyerekek és felnőttek együtt nosztalgiáztak. 

 A színpadon Magyarország legnépszerűbb youtuberei népszerűsítették a programokat, játékokat előadások és játékok keretében. Itt volt szombaton Unfield, Gery, Zsozeatya, a KD csapat, Sirius, Goodlike, míg vasárnap Beniipowa, Goodlike, Uborcraft, Anett&Ancsa, Doggyandi, Zsdav, Icebluebird, Sajt32 állta a dedikálást kérő fiatalok rohamait, akik pólóra, kézfejre, poszterekre és egyéb helyekre kértek szignót az ismert videó megosztóktól

Vasárnap a Minecraft játék körül forgott a rendezvény, ahol a kulisszatitkok mellett a tanulásban betöltött szerepéről is halhattunk előadást. Mivel a Minecraft egy kockavilág, így a szervezők jóvoltából ki lehette vágni a kedvenc videósukat és a karakterüket papírból és össze lehetett ragasztani őket. 

A színpadi show mellett a legnépszerűbb a PUBG, azaz a PlayerUnknown's Battlegrounds és a League of Legends játéksarkok voltak. Magyarországon először Zalaegerszegen mutatták be az egyik gyártó új fejlesztését, amelyen egy VR szemüvegen keresztül a StarWars Jedi Challanges játékot játszhatták a fiatalok és fénykardpárbajt vívhattak Kyllo Rennel is. 
A készlet három elemből áll, egy szemüveg, egy fénykard, és egy gömb alkotja, valamint szükség van még egy androidos vagy iOS-es okostelefonra. Egyetlen játékot játszhatunk rajta,, amelyen a fénykardpárbaj mellett egy valós idejű stratégiai játék, amiben egységeket irányítunk egy harcmezőn, valamint Holosakkal játszhatunk. A headset két kamerával, valamint az említett gömbbel érzékeli helyzetünket. Kipróbáltuk, nekünk tetszett!

Mindkét napon sokan látogattak el a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokba és maradandó élményekkel távozhattak. 

2018. március 26. Prm