Mindössze egy héttel a remek zalaegerszegi, hazai szervezésű sprint verseny után a Zalatriatlon versenyzői már az ausztriai Fürstenfeldben mérettették meg magukat a komplex sportágban.
Szép számmal, 10 fővel, és lelkes szurkolói csapattal kiegészülve, érkezett a zalai különítmény augusztus 19-én a "sógorokhoz", ahol valamennyien a sprint távon indultak, és sikeresen célba is értek. Fölöstöm (ma Fürstenfeld) sajátossága a strandon belül található tó, ami valójában egy hatalmas medencét jelent. A vízben ezúttal 350 métert kellett megtenni a sportolóknak, majd következhetett a festői, ám a dombok miatt embert próbáló Stájer tájon átívelő 25 kilométer kerékpározás.

A Feistritz folyó mentén még 5 km futás várt a versenyzőkre, hogy aztán a célba érve élvezhessék az Osztrák vendéglátást, és finisherként átvehessék a térség ikonikus termékének számító tökmagolajat. A verseny összevetésében Németh Panna a női Ifjúsági kategóriában az első helyen végzett. Nagy Gellén Csenge a női Junior kategória első helyét szerezte meg. Déri Miklós pedig a Veterán1 –es kategória legjobbja lett. A legerősebb a felnőtt kategória volt, ahol több zalaegerszegi versenyző is indult és végigharcolva a távot sikeresen célba értek.

2018. augusztus 24. prm