rendőrség (2), Box (1), gyermekek (5), asztalitenisz (1), fesztivál (16), világnap (1), szívvel-étellel (9), darts (2), Dóczi Éva (1), vers (1), bábszínház (3), sportkarate (1), könyv (3), kosárlabda (3), kábítószer (1), iskola (2), cinema city (12), gasztronómia (7), rock (4), atlétika (5)

Sikeres zalaegerszegi szereplés a Felnőtt OB-n

2021-04-04

A Magyar Úszószövetség 123. alkalommal rendezte meg az úszók Országos Bajnokságát március 23-27 között. A Zalaco-ZÚK csapata 4 versenyzővel érkezett a budapesti Duna Arenába: Gergye Ákos korosztályában, míg Belső Fanni és Gergye Milán ifiként, Nett Vivien serdülő korosztályú versenyzőként állt rajthoz a népes és erős mezőnyben, hiszen ez a verseny volt az utolsó kvalifikációs lehetőség az Olimpiára. A verseny rendezési elve is ehhez igazodott, az előfutamokat – a szokásostól most eltérően, az olimpiai programnak megfelelően– délutánonként rendezték meg, míg a döntők másnap délelőttre estek.

Az egerszegi úszók – élen Gergye Ákossal kiválóan szerepeltek. Ákos az előfutamok során 3 ízben javította meg a korosztályos megyecsúcs-időket: 50; 100; és 200 méteres hátúszásban is. Első nap a 100 méteres távra került sor, ahol a délutáni előfutamban nagyon jól úszott, majd a másnap délelőtti döntőben mindössze 1 másodperccel maradt el az előző napi megyecsúcsot érő időtől. A 200 méteres hátúszás során a délutáni előfutamban ismét megyecsúcsot úszott Ákos, a másnapi döntő rajtját azonban kicsit elizgulta, így nem sikerült még jobb időt elérnie. Az 50 méteres távon is hasonló volt a forgatókönyv, megyecsúcs délután, majd a másnap délelőtti döntőben 11 századmásodperccel kellett több idő a táv teljesítéséhez.

Gergye Ákos

Belső Fanni a hosszabb távokon indult: 400 és 800m gyorsúszásban, s ezekben a versenyszámokban egyéni legjobbjához közeli időket sikerült teljesítenie.
Gergye Milán szintén fiatalabb versenyzőként a gyorsúszó számokban állt rajthoz, melyekben közel került vagy meg is javította korábbi egyéni csúcsait: 50, 100, 200 és 400 méter gyorson versenyzett.

Nett Viviennek szintén majdnem minden versenyszámában sikerült egyéni csúcsot elérnie. Míg az első napon rendezett 200 méteres pillangón ez a B-döntő 7. helyére volt elegendő, később a 400 méteres vegyesúszásban már helyet követelt magának az A-döntőben is, ahol a 8. helyen végzett. Ezen kívül rajthoz állt a hosszútávú gyorsúszószámokban is, 200, 400, 800 és 1500 m gyorson is.

Nett Vivien

Horváth Csaba vezetőedző elégedett tanítványai teljesítményével, hiszen folyamatosan fejlődnek, és versenykörülmények között is jól teljesítenek.

fotó: musz.hu/zalaco-zuk

2021. április 4. Prm