lövészet (1), Ady (1), törvényszék (4), Lego (1), gyermekek (5), kosárlabda (3), édesség (3), zene (7), tánc (3), tehetség (3), Intersport (4), család (10), Quimby (1), PR (4), álomgyár (1), iskola (2), fesztivál (16), rock (4), oktatás (1), labdarúgás (4)

Őrzi veretlenségét a ZTE RK női csapata a Dunántúl bajnokságban

2019-02-14

Kettős győzelemmel térhetett haza Győrből a ZTE Röplabda Klub női csapata a Dunántúl bajnokság legutóbbi fordulója után. Első mérkőzésüket a Győri RC ellen játszották az egerszegi lányok. A mérkőzés úgy indult, ahogy szerették volna, hiszen mindjárt az elején elhúztak 4 ponttal és végi irányítva hozták 25-18-ra a szettet. A második játszmában is jó ritmusban játszottak a lányok és végig vezetve, simán nyertek 25-14-re. A harmadik játszma elején megsérült a feladójuk, Kristály Kriszta, ami egy kicsit megzavarta a csapatot és át kellett állniuk egy másik játékrendszerre. A játszmát végül szoros csatában a Győriek 26-24-re. A negyedik játszma is nagyon szorosra sikeredett, egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A véghajrát a ZTE bírta jobban és nyertek 26-24 re, a mérkőzést pedig 3:1-re.

A második mérkőzésen is győri csapat volt a lányok ellenfele. A Győri DRC jól indult az első játszma 17:17-ig együtt meneteltek a csapatok, innen még két pontot engedélyeztek a lányok a győrieknek és nyertek 25-19-re. A második játszmában már a cseréket is játszatta Tomanóczy Tibor edző, akik végig jól dolgoztak. A szett végén a győriek beleerősítettek és nyertek 25-23-ra. A harmadik játszmában újra a kezdők játszottak, de így is szorosra sikeredetett a végjáték, melyben 24:22-re még a Győriek vezettek, de jobban koncentrálva végül a ZTE nyerte a szettet 26-24-re. A negyedik játszmában felváltva vezettek a csapatok, de egyik csapat sem tudott meglépni a másiktól. A végét ismét jobban bírta az egerszegi csapat és 26-24-re nyert és végül 3:1-re hozta a mérkőzést is.

Tomanóczy Tibor: -Látszott a csapaton, hogy kezdik érezni az új játékot, öröm volt nézni a lányokat. Minden úgy történt, ahogy szerettük volna. Sajnos a sérülés kissé megzavarta a csapatot, de így is hozták mind a kettő mérkőzést.

A ZTE RK női csapata továbbra is veretlen a Dunántúl bajnokságban. A következő forduló március 17-én, Zalaegerszegen lesz a Szombathely A és a Győri DRC Apor ellen, ahol folytatni szeretnék a győzelmi sorozatunkat.

A mérkőzésen szereplő játékosok: Bedő Fruzsina, Kristály Kriszta, Gál Judit, Penzer Lili, Salczmann Szilvia, Domokos Fanni, Pete Vanda, Kovács Klaudia, Kosztin Rebeka, Büki Boglárka, Farkas Fanni.

2019. február 14. Prm