Az NB II második fordulójában az első hazai bajnokiját vívta a nyáron szinte teljesen átalakult ZTE FC. Az első fordulóban Siófokon sikerült nyerni a kék-fehéreknek, amelyre 2009 óta nem volt példa. Ezúttal a bajnokság egyik mumusa a Csákvár érkezett Zalaegerszegre. 

ZTE FC – AQVITAL FC CSÁKVÁR 1:1 (1:1)

ZTE FC: Zöldesi – Kónya, Szépe, Devecseri, Gergényi – Kiss M., Vojnovic - Gajdos, Hudák (Kulcsár), Madarász (Bedi) – Popin (Novák) Edző: Nagy Tamás

Gólszerző: Gajdos (34.p.) , ill. Bobál (22.p.) , 

A vendégek kezdték jobban a találkozót és látszott nagyon harcos mérkőzés vár a ZTE-re. Az első negyed órában kétszer is vezetést szerezhettek volna a vendégek, de Deutsch próbálkozását Zöldesi, Farkas lövését pedig a kapufa hárította. A 22. percben aztán vezetést szerzett a Csákvár, ekkor egy bal oldali beadást Bobál ollózott a zalai kapuba (0-1). A gól egy kicsit megfogta a ZTE-t és néhány perc kellett, hogy Nagy Tamás játékosai rendezzék a soraikat. A folytatásban többet kezdeményeztek a hazaiak és a 34. percben egy jó indításból indulva Gajdos a kiinduló kapus mellett ballal mesterien csavarta a labdát a kapu jobb alsó sarkába (1-1).

A második félidő elején ismét a vendégek voltak aktívabbak. Miután elkapta a ritmust a hazai csapat sorra jöttek a helyzetek is. Az 58. percben Madarászt sérülés miatt Bedi váltotta. A Csákvár továbbra is veszélyesen kontrázott és a 77. percben Zöldesi rosszul ütötte ki az egyik vendég beívelést, amit Molnár lőtt kapura, de Szépe még időben mentett. A hajrában többször is volt lehetősége a ZTE-nek a gólszerzésre, de végül maradt az 1-1-es döntetlen.  

Összességében az eredmény igazságosnak mondható, hiszen mindkét csapatnak voltak jó periódusai és mindkét csapat eldönthette volna a maga javára a mérkőzést. 

A ZTE FC két forduló után egy győzelemmel és egy döntetlennek áll és a harmadik fordulóban az újonc Győr otthonába látogat majd. 

2018. augusztus 5. Prm