Magyar Vöröskereszt (1), labdarúgás (4), foltvarrás (1), lépegető (1), bábszínház (3), PR (4), kiállítás (7), Flashmob (1), Teke (1), karate (1), Lego (1), ünnep (4), star wars (1), Quimby (1), Toriki (1), Box (1), karácsony (2), koraszülöttek (1), Életstílus&Utazás (8), advent (8)

Ilyen még nem volt: Duatlon verseny a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán

2022-03-26

A méltán híres és modern, vadonatúj objektum április harmadikán egy duatlon verseny erejéig a sportos közönség előtt is megnyitja kapuit.

A Zalaegerszegi Triatlon Klub részéről az ötletgazda és főszervező Jakabfy Zoltánt kérdeztük a részletekről:

Már az alapkő letételekor felmerült a gondolat, hogy a járműipari tesztek mellett alkalomadtán sporteseményeknek is remek helyszíne lehetne a létesítmény, mivel a kiváló minőségű aszfalt, a forgalomtól teljesen elzárt terület a legideálisabb a versenyzőknek. A nyílt napokon a kerékpáros bejárások alkalmával ez az ötlet elhatározásra változott, majd megkezdtük az egyeztetéseket az üzemeltetővel. 2021 őszén sikerült megállapodnunk, a dátumot a Magyar Triatlon Szövetség tűzte ki április harmadikára, ezzel a zalaegerszegi rendezvény nyitja meg a hazai multisport szezont a versenynaptárban.

Mit jelent pontosan a duatlon?

Ez egyfajta “mix” sportág, jelen esetben futás - kerékpározás - futás együttese. Jellemzően tavasszal és ősszel rendezik, amikor az időjárás nem teszi lehetővé a nyíltvízi úszást.

Tehát leggyakrabban a triatlonosok duatlonoznak?

Alapvetően igen, de sok kerékpáros és futó is kipróbálja magát, mivel ez egy komoly állóképességi kihívást jelentő összetett erőpróba.

Jakabfy Zoltán a versenytávokról is tájékoztatást adott:

Az újoncok 1 km futást követően 4 km-t kerékpároznak, majd újabb 500 méter futás végén érnek a célba.
A gyermekek esetében ez 2-8-1 km-t jelent, míg a serdülők már 3-12-1,5 km-t teljesítenek.
A felnőttek sprint futamán 5-20-2,5 km-es táv teljesítése szükséges.
Igyekeztünk az útvonalak összeállításában a tesztpálya különlegességeiből a lehető legtöbbet bemutatni: Alkalom nyílik például autópályán és versenypályán is kerékpározni, valamint a Smart City mesterséges városában is futhatnak a résztvevők.

Nevezésről:
A versenyt a Magyar Triatlon Szövetség engedélyével, és szabályainak betartásával rendezzük meg. Az indulás alapvető feltétele a sportágra érvényes versenyengedély, melyet vagy a Szövetségnél, vagy egy sportegyesület által, például a Zalaegerszegi Triatlon Klub tagjaként lehet kiváltani. A táv viszont 2 személyes váltó csapatban is teljesíthető, ez esetben a licensz nem követelmény. A kihívás itt leginkább a sporttársakkal való küzdelem lesz, technikai szempontból egy gyors és egyedi pálya vár a versenyzőkre, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk.

A rendezvény tehát április harmadikán, vasárnap kerül megrendezésre. Időrend:
Újonc futam 10:00, Gyermek futam: 11:00, Serdülő futam: 12:00, Sprint futam: 14:30
Pontos cím: 8900 Zalaegerszeg, ZalaZONE tér 1.

A rendezvényt a szervezők minden időjárási körülmény között megtartják.

Minden további információt a klub webes és közösségi oldalán találhatnak meg.

Fotó: Seres Péter

2022. március 28.