Második alkalommal rendezte meg a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület és Légy Hős futóközösség a Decathlon sZALAdEGERSZEG városi futóünnepet. Az előző évhez képest sokkal többen érkeztek a nagy meleg ellenére és próbálták ki magukat a különböző távokon. 

- A hét utolsó napján visszaesik a forgalom, ilyenkor könnyebben lehet közlekedni a városban. A célunk egyértelműen a futás és a mozgás népszerűsítése a családok körében. Nem csak a szülők, hanem a gyerekekkel együtt közösen mozogjunk. Ezért raktuk össze úgy a futamokat, hogy legyen benne a sportot népszerűsítő futás (300-600 méter) és terveztünk a profiknak is pályákat, ami igazán nagy kihívást jelent-tájékoztatott a versenyről Császár Éva szervező. 

Igazi családi piknik hangulatot teremtettek a szervezők a BGE Gazdálkodási Karán, az egykori alakuló téren. A gyakrabban futóknak és a felnőtteknek 4/ 11/21 km-es pályákat alakítottak ki. A 11 - és 21 km-es pályát úgy tervezték, hogy gyakorlatilag sík terep nélkül futotta a versenyzők, az Egerszeghegy és a Gógánhegy csodás kilátásában gyönyörködve. A program alatt, amíg a szülők a hosszú távokkal birkóztak, addig a gyerekeknek játszóházat alakítottak ki, ahol kellemesen, az árnyékban tölthették el a délelőttöt. 

Zalaegerszeg első írásos említése 1247-ben volt, 771 éve így ennek apropóján egy 1247 méteres versenyszámot is beiktattak a versenybe, ami egyben tisztelgés is volt a városalapításnak. 

Idén több előnevezés érkezett és sokkal több család hallotta meg a hívó szót a mozgásra, Érdekes volt, hogy vidékről, a környező városokból, falvakból többen neveztek, mint a megyeszékhelyről. Mézes Tibor Sólyom, a Göcsej KTFE vezetője örült, hogy többen megtalálták a programjukat, de egyben szomorú is volt, hogy a városlakók kevesen érkeztek:

- Két dolog vonzza az embereket az, hogy gyors a pálya és lehet egyéni csúcsot futni, vagy ami nagyon extrém, ahol a szintemelkedés teszi próbára a futókat. Az egerszegieket kell becsalogatni valahogy, hogy ne féljenek, inkább edzenek hegyekre! 

A szervezők, ahogy mondák jövőre is folytatni szeretnék a hagyományt!