mozi (10), cinema city (12), Quimby (1), kultúra (23), rock (4), gasztronómia (7), világnap (1), iskola (2), rendőrség (2), mézfesztivál (2), koncert (7), Lego (1), star wars (1), advent (8), gyermekek (5), lélekzuhany (1), színház (7), Életstílus&Utazás (8), karate (1), tehetség (3)

Igazi családi piknik hangulat volt a Városi Futóünnepen (galériával)

2018-06-07

Második alkalommal rendezte meg a Göcsej Környezetvédő, Tájékozódási és Futó Egyesület és Légy Hős futóközösség a Decathlon sZALAdEGERSZEG városi futóünnepet. Az előző évhez képest sokkal többen érkeztek a nagy meleg ellenére és próbálták ki magukat a különböző távokon.

- A hét utolsó napján visszaesik a forgalom, ilyenkor könnyebben lehet közlekedni a városban. A célunk egyértelműen a futás és a mozgás népszerűsítése a családok körében. Nem csak a szülők, hanem a gyerekekkel együtt közösen mozogjunk. Ezért raktuk össze úgy a futamokat, hogy legyen benne a sportot népszerűsítő futás (300-600 méter) és terveztünk a profiknak is pályákat, ami igazán nagy kihívást jelent-tájékoztatott a versenyről Császár Éva szervező.

Igazi családi piknik hangulatot teremtettek a szervezők a BGE Gazdálkodási Karán, az egykori alakuló téren. A gyakrabban futóknak és a felnőtteknek 4/ 11/21 km-es pályákat alakítottak ki. A 11 - és 21 km-es pályát úgy tervezték, hogy gyakorlatilag sík terep nélkül futotta a versenyzők, az Egerszeghegy és a Gógánhegy csodás kilátásában gyönyörködve. A program alatt, amíg a szülők a hosszú távokkal birkóztak, addig a gyerekeknek játszóházat alakítottak ki, ahol kellemesen, az árnyékban tölthették el a délelőttöt.

Zalaegerszeg első írásos említése 1247-ben volt, 771 éve így ennek apropóján egy 1247 méteres versenyszámot is beiktattak a versenybe, ami egyben tisztelgés is volt a városalapításnak.

Idén több előnevezés érkezett és sokkal több család hallotta meg a hívó szót a mozgásra, Érdekes volt, hogy vidékről, a környező városokból, falvakból többen neveztek, mint a megyeszékhelyről. Mézes Tibor Sólyom, a Göcsej KTFE vezetője örült, hogy többen megtalálták a programjukat, de egyben szomorú is volt, hogy a városlakók kevesen érkeztek:

- Két dolog vonzza az embereket az, hogy gyors a pálya és lehet egyéni csúcsot futni, vagy ami nagyon extrém, ahol a szintemelkedés teszi próbára a futókat. Az egerszegieket kell becsalogatni valahogy, hogy ne féljenek, inkább edzenek hegyekre!

A szervezők, ahogy mondák jövőre is folytatni szeretnék a hagyományt!