Egy hónapig Oroszországra figyel a világ, ugyanis június 14-e és július 15-e között itt rendezik a 21. Labdarúgó Világbajnokságot. Sajnos mi magyarok nem jutottunk ki a viadalra, de a jó focit szeretjük és rengetegen töltik majd az estéiket a mérkőzések nézésével. Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója hivatásából kifolyólag is elkötelezett a labdarúgás iránt és elmondása szerint úgy alakítja a napi programját, hogy lehetőleg a meccsekre legyen ideje:

- Az, hogy Oroszországban lesz, a VB az nem befolyásolja, hogy milyen lesz egy torna. Szerintem egy nagyon jó és kiélezett Világbajnokságot fogunk látni. Azok a nemzetek, ahol a legjobb futballt játsszák, ők hosszú bajnokság után érkeznek, és az tudjuk, hogy nagyon nehéz kétszer toppformába hozni a játékosokat. Tendencia, hogy a sztárcsapatok játékosai az egyenes kieséses szakaszra lendülnek újra formába. Én kiélezett csoportküzdelmeket várok. 

Lehet meglepetéscsapat a VB-n? 

- A hazaiakat nem érzem olyan erősnek, de persze bármi megtörténhet. Komolyabb meglepetésre nem számítok a csoportból továbbjutó csapatoknál. A végén Franciaország, Brazília, Németország és Spanyolország válogatottját várom a legjobb négybe és a végső győztesre a spanyolokat látom esélyesnek. 

Milyen lehet a hangulata a VB-nek? 

- Az oroszok mindent megtesznek majd a biztonságért és a mérkőzések lesznek a főszereplők. A helyszínek között nagyok a távolságok, így a szurkolói vonulások szerintem idén elmaradnak. 

A nyitómérkőzésen meglepő magabiztossággal győzték le  5-0-ra az oroszok Szaud-Arábiát.. 

Egy hónapig tehát focilázban ég a világ!

2018. június 14. Prm