élet (2), lépegető (1), édesség (3), vers (1), szívvel-étellel (9), Magyar Vöröskereszt (1), Quimby (1), álomgyár (1), adomány (4), promoció (1), Kézművesek háza (3), egészség (14), kultúra (23), darts (2), advent (8), sport (76), Lego (1), Dóczi Éva (1), atlétika (5), Flashmob (1)

Elkezdődött a jeges szezon

2018-08-24

Az országban ez elsők között van a Zalaegerszegi Jégcsarnok, ahol augusztus elején már friss jégen gyakorolhatnak a jégkorongozók. Ezt az időszakot az alapozásra használják a csapatok, azaz a szezonra való felkészülésre.

-A hónap elejétől már napi négy edzéssel – a kicsik, napi egy- készülünk a szeptemberben induló szezonra. Ebben az időszakban napközis rendszerű edzőtáborban pallérozódnak a játékosok- tájékoztatott Bauer Bori a Zalaegerszegi Jégcsarnok igazgatója.

A felkészülés során 70-80 gyermekkel dolgozik a szakmai stáb, melyet továbbra is Csata Csaba, mint vezetőedző vezet, Simon Alfonz, Somorácz György és Koós Tibor edzők segítségével.
Mint megtudtuk minden korosztályban indítanak csapatot a Zalai Titánok. Az első komoly feladat szeptember 1-2-án az U16-os korosztályra vár, akik az „A” csoportba kerülésért Zalaegerszegen küzdhetnek meg az UTE, az FTC és a Győr csapatával. A körmérkőzéses tornáról az első kettő helyezett jut fel a legjobbak közé.

Bauer Bori elmondta továbbá, hogy szeptember 15-én terveznek egy nyílt napot a Jégcsarnokban, ahova az óvodás és kisiskolás gyerekeket várják a szüleikkel, ahol bemutatják az intézményt és belekóstolhatnak majd a korcsolyázásba és a jégkorongsportba is. Az elmúlt évben is sikeres Ovikori és Sulikori program októberben folytatódik, valamint a közönségkorcsolyázás is ugyanekkor kezdődik.

2018. augusztus 24. prm