álomgyár (1), Magyar Vöröskereszt (1), törvényszék (4), Box (1), Toriki (1), cinema city (12), vonat (1), fesztivál (16), Ady (1), méz (2), Intersport (4), oktatás (1), könyv (3), darts (2), Dóczi Éva (1), Kézművesek háza (3), PR (4), kábítószer (1), lövészet (1), birkózás (2)

A nyugat-dunántúli el clasico- A ZTE FC és a Haladás egy kötetben

2019-11-29

Ha azt mondom ZTE –Haladás, vagy Haladás-ZTE mérkőzés, akkor a két megyeszékhely szurkolóinak megdobban a szíve és kellemes, vagy kevésbé örömteli emlékek jutnak az eszükbe. Abban viszont bizonyosak lehetünk, hogy az FTC- Újpest mellett idehaza ez a szomszédvári rangadó az egyik legnagyobb múltra visszatekintő összecsapás. Szerdán előbb a ZTE FC székházában, majd kicsivel később Szombathelyen is bemutatták a közel 300 oldalas kiadványt a sajtó munkatársainak.

A kék-fehérek és a zöld-fehérek száz évre visszatekintő közös múltját foglalja össze ez a hiánypótló kiadvány, melynek szerzői zalai oldalról Bóbics László, a Zalai Hírlap korábbi munkatársa, míg vasi szerzőtársai Unger Richárd és Krilov István voltak. Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke, a Nemzeti Sport köszöntőjében kiemelte, hogy a szerzők életszerüen örökítették meg a szomszédvárak rivalizálását. Balaicz Zoltán polgármester is gratulált a szerzőknek és elmondta, hogy a város is készül a Zalaegerszegi Torna Klub százéves jubileumára különböző programokkal, kiadvánnyal, konferenciákkal.

A könyvben 500 játékost találhatunk, 44 riportot és rengeteg mérkőzés beszámolót, edzői értékelést és statisztikai adatokat.

A könyvhöz az érdeklődők több helyen (ZTE shop, Joy kávéház, Kvártélyház, Alibi pub) is hozzájuthatnak Zalaegerszegen.

2019. november 29. Prm