ünnep (4), koraszülöttek (1), turné (1), lélekzuhany (1), birkózás (2), kosárlabda (3), tehetség (3), lövészet (1), színház (7), Kézművesek háza (3), Dóczi Éva (1), sportkarate (1), Ákos (1), Box (1), tánc (3), Intersport (4), Teke (1), gasztronómia (7), mozi (10), Az igazság ligája (1)

A hétvége sikerei és kudarcai

2017-11-06

Összeállításunkban az elmúlt hétvége sporteseményeiből válogattunk.

Nagy skalpot szerzett a ZTE NKK

Pénteken a női kosárlabda NB I hetedik fordulójában a ZTE NKK a DVTK együttesét fogadta. A hazaiak az első perctől fogva jól védekeztek és eredményesen támadtak. A vendégeknek csak fellángolásaik voltak, de a mérkőzésen végig futottak az eredmény után. A ZTE NKK megérdemelten nyert 78-55-re és továbbra is veretlen hazai pályán. A hazaiaknál mindenki hozzátett egy szeletet a sikerhez. A legjobb dobók: Koizar 16/3, Parker 16, Jeffery 22/6. A mérkőzés után Gáspár Dáviddal és Janeesa Jeffery-vel értékeltünk:

A Körmend nyerte az első idei örökrangadót

A férfi korlabda NB I-ben a 129. Körmend-ZTE örökrangadót rendezték. Ezúttal a csapatok Körmenden estek egymásnak, csak úgy minta szurkolótáborok, akik remek atmoszférát teremtettek a rangadóhoz. A Körmend végig vezetve nyerte meg 81-69-re a mérkőzést. Bencze Tamás a kollektív támadójátékot és a kemény védekezést hiányolta csapatánál. A ZTE KK-nál hamarosan egy irányító érkezése várható, akinek a személye sokat lendítene a támadójátékukon.

Hátrányból állt fel az Andráshida

A Tarr Andráshida SC az NB III Nyugati csoportjának 13. fordulójában a jó erőkből álló III.KER TVE csapatát fogadta. Az első félidő felénél a vendégek szereztek vezetést, majd megrázta magát a hazai csapat és Kalamár és Ferencz góljaival fordított. A második félidőben egyértelműen az Andráshida irányított és Vittman találatával biztosították be a 3-1-es győzelmüket. A Hida jelenleg 22 ponttal a hatodik a bajnokságban.

A jó játék elmaradt, a pont megmaradt

Vasárnap délután a labdarúgó NB II 16. fordulójában a ZTE FC a Szeged 2011 csapatát látta vendégül. A csapatok nem diktáltak nagy iramot az első félidőben, sőt a sportág szépségeit sem tudták bemutatni. A 42. percben egy szabadrúgásból szerzett góllal a vendégek kerültek előnybe. A fordulás után a hazaiak játszottak fölényben és a 67. percben Babati büntetőjével sikerült is egyenlíteniük. A folytatásban is a ZTE dominált, de a győzelmet nem tudta megszerezni, így maradt számukra a kiábrándító 1-1-es hazai pontszerzés.

Vugrinecz Attila kilencedik lett a karate VB-n

2017. október 25. és 29. között, szerdától vasárnapig Tenerifén rendezték meg a 10. Kadet, Junior és U21-es Karate Világbajnokságot. Itt is éreztette hatását a sportág 2020-as olimpiai bemutatkozása. A fiatalok legnagyobb megmérettetésén hatalmas létszám, nem kevesebb, mint 109 ország közel 1800 versenyzője lépett tatamira. A magyar színeket 29 versenyző képviselte Spanyolországban. A zalaegerszegi Toriki KHKE válogatott versenyzője Vugrinecz Attila első korosztályos WKF Világbajnokságán szépen szerepelt. A 43 fős mezőnyben a pontszerző kilencedik helyen végzett. Első mérkőzését görög, másodikat, egy brazil harmadikat pedig egy szaudi versenyzővel vívta.

A legjobb nyolc között a kupában a Göcsej SK

A női futsal Magyar Kupa második körében az NB II-es Biatorbágy ellen lépett pályára a Göcsej SK. Az egy tucat gólt hozó találkozón magabiztosan jutott a legjobb nyolc közé a zalai alakulat.

Viadukt SE Biatorbágy - Göcsej SK 3-9 (2-3)

Gólszerzők: Suhajda (2), Bozsik, ill. Megyeri (3), Marsai N. (3), Orbán Sz. (3)


A Titánok harcossága jó játékkal is párosult

Az OB II-es jégkorong bajnokságban az Egerszegi Titánok hazai pályán fogadták a MAC Budapest együttesét. Jó iramú, sportszerű mérkőzésen a helyzeteit jobban kihasználó fővárosiak győztek.

Egerszegi Titánok - MAC Budapest 3:7 (1:3, 1:2, 1:2)
Gólszerzők: Bosnyák (2), Szabó, ill: Zsíros, Haluska, Nagy (2), Kordisz, Köszeghy, Kókai

Az Egerszegi Titánok legközelebb november 19-én a DAB Amatőr csapatánál vendégeskednek Dunaújvárosban.

Fotók: Jóna István

2017. november 6. prm