star wars (1), szívvel-étellel (9), Toriki (1), lélekzuhany (1), promoció (1), foltvarrás (1), Flashmob (1), édesség (3), turné (1), álomgyár (1), Az igazság ligája (1), adomány (4), vonat (1), hastánc (3), lövészet (1), digitális (5), Seuso-kincs (1), koraszülöttek (1), méz (2), koncert (7)

A helyzeteket be kell rúgni

2019-12-01

Az OTP Bank Liga 14. fordulójában a ZTE FC labdarúgó csapata a DVSC együttesét fogadta.

A találkozó előtt a ZTE Shop-ban Bóbics László és Unger Richárd dedikálta a szerdán bemutatott „ A nyugat dunántúli el clasico „ című könyvüket. Ottlétünkkor éppen Péter Zoltán, a ZTE FC legendás labdarúgója dedikált a szerzőknek.

A hazaiaknak és a vendégeknek fontos volt, hogy győzelemmel zárják a találkozót. A ZTE előtt adódtak lehetőségek a az első percekben. Ikoba fejelt Stieberhez, aki ballal lőtt, de Kosicky védeni tudott, majd a kipattanót Radó lőtte kapura, de a debreceni kapus ismét hárított. A 10. percben vezetést szereztek a vendégek, egy indítás aztán Garba lépett ki a védők között és a kapu jobb alsó sarkába lőtt (0-1). A félidő hátralévő részében a ZTE támadott többet, a DVSC pedig tudatosan a kontrákra rendezkedett be. A hazaiaknak voltak helyzeteik, deól védekezett a Debrecen és nem sikerült gólt szerezniük.

A második félidő elején, a mezőnyjáték volt jellemző. A Debrecen továbbra is zártan és remekül védekezett. A ZTE csak erőlködött és nem tudott mit kezdeni a határozott debreceni taktikával. Kevés volt a helyzet, a hazaiak játékában nem volt elég erő. Többet volt a labda a ZTE-nél, de ez semmit sem jelentett. A 78. percben jött az újabb hidegzuhany, Garba kapott labdát a 16-os bal oldalán és jobbal remek lövéssel kilőtte a hosszú sarkot (0-2). A hajrában még volt egy-két ígéretes helyzete a hazaiaknak, de ezen a délutánon be voltak oltva gól ellen.

A DVSC taktikus és eredményes játékkal, megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A ZTE FC jelenleg 11 ponttal a 11. helyen áll a tabellán, egyedül a Kaposvárt megelőzve, akik ellen éppen december 7-én játszanak a 15. fordulóban.

2019. december 1. Prm