PR (4), ünnep (4), Az igazság ligája (1), star wars (1), sport (76), rock (4), kosárlabda (3), koncert (7), tehetség (3), darts (2), Intersport (4), tánc (3), koraszülöttek (1), foltvarrás (1), zene (7), kábítószer (1), birkózás (2), jégpálya (1), méz (2), adomány (4)

A hajrában fordított a ZTE KK, megszerezte elő győzelmét a ZTE NKK II

2017-11-14

A férfi kosárlabda bajnokság nyolcadik fordulójában a Zalakerámia ZTE KK a Kaposvárt fogadta. A zalaiak új irányítója James Kinney még ne játszhatott, de a bemutatásnál nagy tapsot kapott.

A találkozó elején bekezdett a somogyi csapat. A magas embereik Spica, Ivosev és Hendlein könnyedén szerzett kosarakat a hazai palánk alatt. Nem igazán találta a ritmust Bencze Tamás együttese a második negyedben sem. Benke Szilárd pontjaival próbált zárkózni a ZTE, de a félidőben még tíz ponttal a vendégek vezettek.

A harmadik negyedben próbált zárkózni a hazai csapat, de csak megközelíteni tudták a Kaposvárt. A záró negyedben Szabó vette vállára a csapatát és jó védekezése mellett hárompontosaival zárkóztak a hazaiak. A 37. percben Horváth hármasával először vezette a ZTE KK, majd Vaughn és Szabó triplájával végleg eldöntötte a mérkőzést. A Kaposvár rövid cserepadja miatt kulcsemberei a hajrára elfáradtak és a ZTE ezt kihasználva megfordította és 78-72-re megnyerte a fontos bajnokit. A mérkőzés hőse Szabó Zsolt volt, aki 17 pontot, közte négy hárompontost szerzett és mellette 17 lepattanót is begyűjtött.

Zalakerámia ZTE KK- Kaposvári KK 78-72 (16-26, 18-18, 19-16, 25-12)

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 17/12, Horváth 13/12, Benke 17/3, Szabó 17/12, Radics 4, csere: Jeffers 5, Mohácsi 5, Kis -, edző: Bencze Tamás

A következő fordulóban szombaton a bombaerős Falco KC vendége lesz Bencze Tamás együttese.

Megszerezte elő győzelmét a ZTE NKK II

A női kosárlabda NB I/B nyolcadik fordulójában a Tata együttesét fogadta a ZTE NKK II.

ZTE NKK II- Tatai SE 77-65 (26-15, 23-18, 12-16, 16-16)

ZTE NKK: Varga 21/3, Kovács G.4, Vincze 19/15, Jurkó 18, Liska 2, csere: Kovács C. 2, Preisinger 2, Csarankó 4, Czukor -, Hersics 1, Gaál 4, edző: Horváth Zsófia

Az első félidőben jó ritmusban játszott a ZTE NKK. Az NB I-es felnőtt csapat fiataljai Varga Kamilla és Vincze Virág szállították a pontokat. A félidőben magabiztosan 49-33-a vezettek a hazaiak. A szünet után úgy tűnt hamar eldönti a találkozót, hiszen már húsz pont is volt a csapatok közti különbség. A vendégek nem adták könnyen magukat és Takács és Lendér harcosságának és ponterősségének köszönhetően felzárkóztak. A legjobbkor jöttek Vincze Virág triplái és újra elhúzott a ZTE NKK. Jurkó Noémi jól szedte a lepattanókat és a támadásban is sokat tett hozzá csapata eredményességéhez. A hajrában kiegyenlítődött a játék, de a megszerzett előnyt már nem adta le a hazai együttes. A ZTE NKK végig vezetve nyert és szerezte meg első győzelmét az amatőr bajnokságban.

Horváth Zsófia:- Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! Végig vezetve, de hullámzó játékkal sikerült megszereznünk első győzelmünket. Azon kell dolgoznunk, hogy kevés üresjárat legyen a védekezésünkben és a támadásainkban és így egy egyenletes szintet tudjunk hozni. Megyünk tovább, hiszen szerdán itt az újabb feladat!

2017. november 14. prm