adomány (4), mozi (10), oktatás (1), úszás (4), kosárlabda (3), Flashmob (1), sport (76), karácsony (2), mézfesztivál (2), lövészet (1), digitális (5), turné (1), tehetség (3), kiállítás (7), karate (1), lépegető (1), fesztivál (16), foltvarrás (1), koraszülöttek (1), promoció (1)

Utcakiállításon a Göcseji Falumúzeum

2018-08-05

A zalaegerszegi Göcseji Falumúzeum pontosan 50 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma hosszas szakmai előkészítést és gyűjtést követően 1968. augusztus 20-tól fogadja a látogatókat.

A fejlesztés előtt álló falumúzeum ötven évét szerették volna a zalaegerszegieknek bemutatni és nyár lévén nem a közönséget invitálják egy belső térben megrendezett kiállításra, hanem a múzeum települt ki a szabadba. Egészen pontosan a város főutcájára. A Kossuth utcai és Széchenyi téri kirakatokban megtalálható tablókon mutatjuk be a skanzen elmúlt ötven évét a házak eredeti helyszínének bemutatásától kezdve az építési munkákon át egészen napjaink hangulatáig. Nem hagyhattuk ki a falumúzeumban forgatott filmek kulisszatitkait, a mesterség bemutatók adta élmények képes bemutatását, az itt fellelhető állat- és növényvilágot.

A tablókat Marx Mária etnográfus töltötte meg tartalommal és mindegyik "albumon" olvasható majd olyan érdekesség is, amit eddig csak Mari, illetve csak kevesen ismertek.

A tablókat a város 10 kirakatába augusztus 13-án helyezik ki a Göcseji Múzeum kollégái és egészen aug. 26-ig láthatók. Bíznak a szakemberek abban, hogy sok zalaegerszegi érdeklődve tekinti majd meg az utcakiállításunkat.

A kirakatok a következők:
- Zalaco Bisztro (2)
- Pampetrics Borkereskedés
- Garda Fehérneműbolt
- Belvárosi Cipő
- Polgármesteri Hivatal (3)
- Kalamáris papír, írószer
- Simon István Könyvesház

fotó: Göcsejimúzeum.hu

2018. augusztus 4. Prm