színház (7), kosárlabda (3), koraszülöttek (1), Flashmob (1), szívvel-étellel (9), gyermekek (5), Ákos (1), Toriki (1), karácsony (2), Magyar Vöröskereszt (1), világnap (1), oktatás (1), advent (8), Seuso-kincs (1), iskola (2), Kézművesek háza (3), élet (2), vonat (1), méz (2), sportkarate (1)

Street Food Weekend kulturális betéttel

2019-05-31

Harmadik alkalommal népesülhet be Zalaegerszeg városközpontja, a Dísz tér a Street Food Weekend alkalmával.

A szervezők közel harminc, mást-mást kínáló food truck elhelyezéséhez várják az érdeklődőket május 31. és június 2. között. Hamburgerek, különféle húsok, saláták, kolbászok és sok-sok egyedi finomság várja az éhes és különlegességre vágyó látogatókat.

Horváth Szilárd és Szabó Zoltán gondolt egy nagyot és nem csak a testi táplálék lehetőségét ajánlja ezúttal a városba érkezőknek, hanem Art´Z fesztivál létrehozásával, csaknem félszáz művészeti, irodalmi és zenei programmal lelki táplálékot is ad az embereknek.

A művészeti kínálatban lesz zene, irodalom, költészet és képzőművészet. Fesztivál megnyitón divatbemutatóval kedveskednek, valamint a város dísztermében mutatják be "Egerszeg ízét": Geiger Bianka alkotta tányérdesszertet. A Csipke Passzázsban Alagút Galériát hoznak létre a Sajtófotó Kiállítás pályamunkáiból, melyet tárlatvezetéssel is egybekötnek. Érdekes kezdeményezése a fesztiválnak a Dísz téri versfülke:, ahova a járókelők, mint egy gyóntatófülkébe beülve kedvenc verseiket hallgathatják meg a Zrínyi Gimnázium Szépirodalmi Műhelyének diákjainak előadásában. Irodalmi, zenei és táncos flashmobok váltják majd egymást a három nap során Lesz lemezbörze az Európa téren, és gyermekkuckó a legfiatalabbaknak, ahol igazi alkotóműhely világába csöppenhetnek a gyerekek.

2019. május 30. PRM