törvényszék (4), jégpálya (1), család (10), Intersport (4), Quimby (1), zene (7), Teke (1), asztalitenisz (1), birkózás (2), Ákos (1), könyv (3), atlétika (5), mézfesztivál (2), gasztronómia (7), koraszülöttek (1), világnap (1), gyermekek (5), Ady (1), élet (2), Magyar Vöröskereszt (1)

Másodszor is Gamer Expo

2018-03-23 Youtuber&Gaming Day és Minecraft Day várja az érdeklődőket

Informatikai világunkban egyre népszerűbben azok a rendezvények, ahol az új technológiák bemutatása mellett a szórakozás is előtérbe kerül. Az elmúlt évben Zalaegerszeg is bekapcsolódott a számítógépes játékok világába a Gamer Expo rendezvényével, amelynek célközönsége a gyerekek és a fiatalok. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester elmondta, hogy a fejlesztések, az 5G hálózat kiépítése és az informatikát népszerűsítő programok, mind a fiataloknak teszik vonzóbbá városunkat. Bánhegyi Péter, az Egerszegi Sport és Turizmus Kft ügyvezetője, a rendezvény főszervezője a programokról beszélt. Az eredetileg háromnaposra tervezett rendezvény kétnaposra csökkent, mert ugyanebben az időben a Budapesten eSport találkozót tartanak négy ország részvételével. Így március 24-én szombaton Youtuber&Gaming Day keretében népszerű hazai youtuberek érkeznek, akik színpadi programokon, dedikáláson és fotózáson is részt vesznek. Másnap, azaz március 25 –én Minecraft Day-t tartanak, ami a népszerű játék köré épül majd.

A regionális rendezvényen nagy hangsúlyt kapnak a különböző játékok, élmények, ahol az érdeklődők különféle szimulátorokon, VR szemüvegeken, számítógépeken, mobil- és videojátékokon próbálhatják ki a legújabb és egyben legkedveltebb, technikailag legmodernebb játékokat. A versenyek hangulata, a rengeteg újdonság és akció mellett a nagyszínpadon megszólalási lehetőséget kapnak szakmai előadók, Youtuberek és Gamerek. A mozdulj Gamer program játszani hívja a számítógépek előtt ülő kicsiket és nagyokat, hogy ne csak a gépek előtt, hanem a valóságban is játszanak egy jót. A Gamer Expo folytatja a PlayIT Show hagyományait és a hazai gamer közösséggel együtt igyekszik jótékonykodni is. A szervezői az idén a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztálya részére gyűjtenek játékokat, színezőket, készségfejlesztőket, ceruzákat, filctollakat. Így szeretnének örömet szerezni azoknak a gyerekeknek, akik a kórházban töltik a húsvéti ünnepeket. A gyerekeknek szánt felajánlásokat a rendezvény ideje alatt a bejáratnál (pénztárnál) adhatják le, de már a rendezvény előtt is örömmel fogadják a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban.

A kétnapos rendezvény 10-18 óra között várja a hobbistákat, a gémereket és a videojátékok szerelmesit a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban.

2018. március 23. PRM