vers (1), Magyar Vöröskereszt (1), birkózás (2), judo (4), oktatás (1), sportkarate (1), kábítószer (1), rock (4), Dóczi Éva (1), turné (1), egészség (14), darts (2), méz (2), Lego (1), atlétika (5), rendőrség (2), könyv (3), zene (7), adomány (4), asztalitenisz (1)

Kiállítás és performansz a Páterdombon

2019-07-24

Július 26-án este 7 órától performansszal egybekötött kiállítás megnyitóra invitálja az érdeklődőket a D’CLINIC stúdió páterdombi műtermébe. A nemzetközi rezidencia program résztvevői egy hónapot töltöttek el városunkban, és mielőtt elbúcsúznak tőlünk a nagyközönség is megismerkedhet az itt létrehozott alkotásokkal. Az kiállításon a várost sajátos látásmóddal megjelenítő olajfestmények, hagyományos afrikai motívumokat felhasználó agyagmaszkok és egy különleges szabadtéri performansz kap majd helyet, ez utóbbi a helyi ZMG Szépirodalmi Műhely színjátszóinak részvételével. Az érdeklődők a kiállított művek mellett, magukkal az alkotókkal is megismerkedhetnek. A kiállítás megtekintése ingyenes és csak aznap látogatható.

LECH kedvenc zenésze LAP

Puertó Ricó-ból érkezett LECH eddig leginkább szülőföldjének hagyományos karneváli maszkjait tanulmányozta. Most, az elmúlt hetek alatt hagyományos zalai kerámia technikákkal ismerkedhetett meg, és ezek felhasználásával készítette el hagyományos afrikai törzsi maszkok kortárs újraértelmezését bemutató alkotásait.

Shin szuperereje az hogy beszél japánul.

Shin Itagaki olajfestményein a végtelenbe nyúló fehér hátterek előtt lakóhelyének, Tokiónak, jellegzetes épületei rajzolódnak ki. Az elsősorban pasztellszíneket használó művész a valósághű ábrázolás helyett az épületek hangulatát és az azokban zajló élet nyomait igyekszik kifejezni. Az itt készült munkáiban ugyanezt a látásmódot és érzékenységet alkalmazta Zalaegerszeg részleteire.

Miranda a szabadidejét leginkább a konyhában tölti.

A harmadik bemutatkozó művész, Miranda J Friedman, évekig dolgozott különböző reklámcégeknél Los Angelesben művészeti vezetőként és designerként. Az itt elsajátított reklámstratégiákat most arra használja fel hogy humorral átszőtt előadásaiban a reklámok által kialakított társadalmi szerepektől való megszabadulást tanulmányozza. A bemutatandó szabadtéri előadás létrejöttében a ZMG Szépirodalmi műhely színjátszói is segítséget nyújtottak. Kintli Emese, Bogdán Rebeka és Balázs Regina nemcsak lelkesen dolgoztak a történeten és mozgáson alapuló performanszon, saját élményeiket is hozzáadták a megelevenedő történetekhez.

2019. július 24. Prm