digitális (5), Magyar Vöröskereszt (1), Lego (1), egészség (14), rendőrség (2), lépegető (1), gasztronómia (7), bábszínház (3), atlétika (5), ünnep (4), színház (7), koncert (7), cinema city (12), Életstílus&Utazás (8), foltvarrás (1), Quimby (1), vonat (1), karácsony (2), zene (7), karate (1)

Indiában debütál Goztola Kristina új filmje

2020-06-08

A Bangalore Rövidfilm Fesztiválon mutatják be Goztola Kristina új, Le Collier (A nyaklánc) című alkotását. A francia-magyar koprodukcióban készült misztikus dráma eredetileg a cannes-i filmfesztiválon debütált volna, de mivel a teljes rendezvény elmaradt, így az indiai metropoliszban láthatják először a nézők.

Goztola Kristina már több mint 40 nemzetközi filmben forgatott, és a mostani a második, aminek a producere is. A kisfilmet idén januárban forgatták Párizsban, francia stábbal és színészekkel, köztük Eric de Costa színművésszel, aki Monica Belucci unokatestvére. Érdekesség, hogy a filmet Kristina párja, Halmi Péter írta és rendezte, neki ez az első francia rendezése.

A film főszereplőjét, Maiat Kristina alakítja. A történet szerint a gyönyörű olasz nő Párizsba érkezik. Esténként felolvas Michelnek, egy öreg vak embernek. Maia megtudja, hogy a férfi egy sokat érő nyakéket rejteget. A lány az ékszer megszállottja lesz. A film Maia lelki vívódásának szürreális képe. A kisjátékfilm műfaja: misztikus dráma, amelyben a vizualitás és a zene kap hangsúlyt.

A kisfilm Cannes-ban debütált volna, de mivel elmaradt a filmfesztivál, elsőként a Bangalore Rövidfilm Fesztiválon vetítik le június 7-én. A fesztivál 2012-ben indult, és az indiai filmgyártás 100 éves évfordulójára hívták életre. Azóta nemzetközivé vált, minden évben megrendezik, és az egyik legnagyobb rövidfilmfesztivállá nőtte ki magát. Idén az innováción van a hangsúly, és kreatív stílusú, egyedi perspektívájú filmeket vártak a szervezők. A több ezer nevezésből 50 filmet tűznek műsorra, köztük Kristina és Péter cégének – a Jonah Film Entertainmentnek – alkotását.

A fesztivál rangját mi sem jellemzi jobban, hogy Claude Lelouch Oscar-, Golden Globe és Arany Pálma díjas rendező, forgatókönyvíró kisjátékfilmjét is itt mutatják be. A legendás Egy férfi és egy nő alkotója produceri minőségében lesz jelen a fesztiválon. Tavaly Cannes-ban versenyen kívül volt újabb nagyfilmjének díszbemutatója a Grand Palais-ban. Érdekesség, hogy Goztola Kristina és Halmi Péter pont ezen a bemutatón volt jelen.

A film trailere:

A találkozó ezúttal sajnos elmarad, mert a koronavírus miatt Kristina és Péter nem utazik el Indiába.

2020. június 8. PRM/PR Garden