foltvarrás (1), oktatás (1), szívvel-étellel (9), atlétika (5), kultúra (23), vonat (1), színház (7), darts (2), PR (4), koraszülöttek (1), Kézművesek háza (3), asztalitenisz (1), turné (1), Box (1), élet (2), Az igazság ligája (1), Ákos (1), rendőrség (2), ünnep (4), világnap (1)

Gamer Expo- Egy percre jedi lehettél

2018-03-26

Kitágult a virtuális tér Zalaegerszegen, ahol második alkalommal rendezték meg a Gamer Expo elnevezésű programot a Zalakerámia sport-és Rendezvénycsarnokban. A fiatalok talán jobban értik, mint a szüleik, ami nem általánosítás, hogy mit jelent youtubernek, vagy gémernek lenni. A legvonzóbb talán az, hogy ha ügyes vagy akkor meg is lehet, belőle élni.

-A zalaegerszegi rendezvény a fővárosi Play IT fesztivál kistestvére. Szeretünk vidékre járni és bemutatni, milyen a mi világunk - ezt a MesterMC Minecraft közösség egyik vezetője, Pankix osztotta meg velünk.

A népszerű youtuber, aki Debrecenben él, a szervezők közé is tartozik, amellett, hogy a népszerű játék tölti ki a mindennapjait. A képnapos rendezvényen ki lehetett próbálni a konzolos játékok jelenleg futó generációját, a 4K élményt nyújtó xboxokat valamint az egyre népszerűbb VR szemüvegekkel is bepillanthattak az érdeklődők a virtuális valóságba.

Nagyon látogatott volt a retro sarok, ahol a 90-es évek népszerű játékaival ( Super Márió, Sonic, faltenisz..stb) lehettet játszani. Ezen astandon gyerekek és felnőttek együtt nosztalgiáztak.

A színpadon Magyarország legnépszerűbb youtuberei népszerűsítették a programokat, játékokat előadások és játékok keretében. Itt volt szombaton Unfield, Gery, Zsozeatya, a KD csapat, Sirius, Goodlike, míg vasárnap Beniipowa, Goodlike, Uborcraft, Anett&Ancsa, Doggyandi, Zsdav, Icebluebird, Sajt32 állta a dedikálást kérő fiatalok rohamait, akik pólóra, kézfejre, poszterekre és egyéb helyekre kértek szignót az ismert videó megosztóktól

Vasárnap a Minecraft játék körül forgott a rendezvény, ahol a kulisszatitkok mellett a tanulásban betöltött szerepéről is halhattunk előadást. Mivel a Minecraft egy kockavilág, így a szervezők jóvoltából ki lehette vágni a kedvenc videósukat és a karakterüket papírból és össze lehetett ragasztani őket.

A színpadi show mellett a legnépszerűbb a PUBG, azaz a PlayerUnknown's Battlegrounds és a League of Legends játéksarkok voltak. Magyarországon először Zalaegerszegen mutatták be az egyik gyártó új fejlesztését, amelyen egy VR szemüvegen keresztül a StarWars Jedi Challanges játékot játszhatták a fiatalok és fénykardpárbajt vívhattak Kyllo Rennel is.
A készlet három elemből áll, egy szemüveg, egy fénykard, és egy gömb alkotja, valamint szükség van még egy androidos vagy iOS-es okostelefonra. Egyetlen játékot játszhatunk rajta,, amelyen a fénykardpárbaj mellett egy valós idejű stratégiai játék, amiben egységeket irányítunk egy harcmezőn, valamint Holosakkal játszhatunk. A headset két kamerával, valamint az említett gömbbel érzékeli helyzetünket. Kipróbáltuk, nekünk tetszett!

Mindkét napon sokan látogattak el a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokba és maradandó élményekkel távozhattak.

2018. március 26. Prm