atlétika (5), cinema city (12), Lego (1), kábítószer (1), bábszínház (3), Ady (1), lépegető (1), advent (8), foltvarrás (1), lövészet (1), Teke (1), Box (1), birkózás (2), úszás (4), koraszülöttek (1), hastánc (3), gasztronómia (7), mozi (10), zene (7), Magyar Vöröskereszt (1)

Az égig érő fa- új premier a Griff Bábszínházban

2020-10-25

Október 24-én mutatta be soron következő premierjét a Griff Bábszínház.

Az égig érő fa címet viselő bábjátékot Magyar népmesékből Szabó Attila állította színpadra.

A bábjáték rövid kedvcsinálója:

A baj csőstől jön, ahogy a mondás tartja. Nincs ez másképp Ostoros király udvarában sem, hiszen a király megbetegszik, lányát, Iza királykisasszonyt pedig egy sárkány repíti magával az égbe. S mindez azért, mert a palotakertben egyik reggel kinő egy égig érő fa. Biza, nincs más hátra, valakinek fel kell mászni arra a fára! Ki segít most már? Kétségbeesni semmi ok, hisz ott az a legény, a János, akinek a kondájában akad egy táltos malac, jól hallottátok, ő is elcsodálkozott, mikor ez kiderült, de aztán uccu, se té se tova, János elindul a fa tetejére, hogy megmentse a királylányt, gyógyírt hozzon a királynak, na és saját szívének egyaránt. Nem hiszitek? Másszatok utána!

Az előadásban Kiss Anna Veronika, Hrisztov Toma eh., Duna Orsolya Réka, Szilinyi Arnold és Matola Norbert keltik életre a bábokat. A darabot Halasi Dániel rendezte.

Fotó: Pezetta Umberto

2020. október 25. Prm