Második alkalommal is kiérdemelte a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület, hogy megrendezze az Országos Diákolimpia döntőt. A május 19-i rendezvényen a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnokban a Diák A és Diák B korosztályú lány és fiú judósok versenyzenek majd. A részletekről Nagysolymosi Sándor, a ZJSE szakosztályvezetője és edzője tájékoztatott:

A döntőben a 2006-2007-ben született versenyzők vehetnek részt képviselve klubjukat és iskolájukat is. Az előnevezések alapján 350-400 versenyzőt várunk az ország különböző pontjairól. Öt szőnyegen zajlanak majd a küzdelmek. Délelőtt a Diák B, majd délután a Diák A korosztály versenyeit láthatja a közönség. 

A kiváló versenyző azt is elárulta, hogy Zalaegerszegről 10 versenyző lép majd szőnyegre, akiktől minimum három érmet várnak a felkészítőik és több pontszerző helyet is. A rendezvény 9 órakor a mérlegeléssel kezdődik, majd 11 órakor a hivatalos megnyitó után kezdődnek a küzdelmek. A rendezvény fővédnöki posztját Balaicz Zoltán polgármester vállalta el.

2018. május 18. Prm