Hétfőn délután, háromhetes szünet után megkezdte a felkészülést a ZTE FC labdarúgócsapata a 2018/2019-es NB II-es bajnokságra. Az első edzést már az új szakmai stáb vezette, élén Nagy Tamás vezetőedzővel, valamint Gombos Zsolt másodedzővel, Gaál Miklós erőnléti edzővel és Vlaszák Géza kapusedzővel. Az új játékosok már csatlakoztak a kerethez, név szerint Gergényi Bence, aki egy évre, kölcsönbe érkezik a Budapest Honvédtól, Madarász Márk, aki szintén kölcsönbe érkezik Zalaegerszegre egy évre a Puskás Akadémiától. Kiss Máté Gyirmótról, Gajdos Zsolt pedig Nyíregyházáról igazolt a kék-fehérekhez, mindkettejükkel 2 éves szerződést kötött a klub.

Az U-19-es csapatból kiöregedő játékosok a felnőtt kerettel kezdhetik meg a felkészülést Vass György, Szabó Patrik, Horváth Dániel, Jóna Bálint, Péntek Botond, Horváth Marcell és a sérüléséből rehabilitáló Horváth Leonárd. Egy játékos maradhatott igazoltan távol az edzéstől Devecseri Szilárd, aki esküvőjét követően a nászútját tölti, így csak a jövő héten kapcsolódik be a közös munkába.  Az érkezők mellett újabb távozók is vannak a ZTE FC keretéből, Polényi Gábor és Paudits Patrik. Négy év és 100 bajnoki után búcsúzik Zalaegerszegtől Forgács András is. A csapat napi két edzéssel kezdte meg a felkészülést és jövő héten Ausztriába utaznak edzőtáborba ahol szerdán a St. Lambrechtben lépnek első nyári edzőmérkőzésükön pályára, ahol a horvát első osztályú NK Osijek lesz az ellenfelünk.

07.07 szombat: SV Spittal (osztrák 4.) - ZTE FC (10:00 Murau)
07.10 kedd: Mattersburg II (osztrák 3.) - ZTE FC (17:00 Mattersburg)
07.12 csütörtök: Sárvár - ZTE FC
 07.14 szombat: Nagykanizsa - ZTE FC
07.18 szerda: Folyamatban vannak a tárgyalások
07.21 szombat: ZTE FC (1.) - Vasvár 
07.21 szombat: ZTE FC (2.) - Al Arabi (katari 1.) 18:00
07.24 kedd: Admira Wacker II. (osztrák 4.) - ZTE FC

Szépe János érkezett, a próbajátékosok távoztak

Hároméves szerződést kötött a klub a szlovákiai magyar Szépe Jánossal, aki a DAC Dunaszerdahely csapatától érkezik Zalaegerszegre. A belső védő az előző szezonban az NB II-es Mosonmagyaróvár együttesénél szerepelt. A próbajátékosok viszont nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, egy hét közös munka után a szakmai stáb elköszönt Gelencsér Attilától, Horváth Balázstól és Pergel Bencétől.

Az NB II-es bajnokság várhatóan július 29-én kezdődik. 

2018. július 1. Prm