Évadzáró társulati üléssel zárta a színházi szezont a zalaegerszegi Griff Bábszínház. Szűcs István igazgató a társulat és a sajtó képviselői előtt összegezte az évet:

-Sokszínű, de feszített tempójú évadot tudhatunk magunk mögött. A bemutatott előadások tetszettek a közönségnek és ez nekünk remek visszajelzés. 

A teátrumigazgató elmondta, hogy 323 előadás (140 tájelőadás), több mint 5500 eladott bérlet, 38 ezer néző a szezon számokban kifejezve. A társulat szakmai fejlődését és előadásainak minőségét is jellemezi, hogy több rangos fesztiválra is meghívást kaptak. Az elmúlt évben Tajvanon jártak és a babaszínházat népszerűsítették egy szakmai konferencián. A kaposvári Assitej biennálén a Pötty című darab Üveghegy-díjat kapott. Új babaszínházi produkciót is hozott az évad Pepita címmel, amit remélnek, hogy sikere felnő majd a Pöttyhöz.

A társulati ülésen ketten részesültek elismerésben. A legtöbb előadásban szereplő színész díját  B. Szolnok Ágnes vehette át, míg az év társulati tagja címet Dala Józsefné gazdasági ügyintéző kapta. A bábszínháztól hárman távoznak -Kosznovszky Márton, Ricz Ármin és Üveges Anita-, míg az érkező oldalon Duna Orsolya Réka van, aki most diplomázott a kolozsvári egyetemen.
A társulati ülésen elhangzott, hogy a bábszínház gazdálkodása stabil, de égető szükségük volna egy új mikrobuszra, valamint saját próbateremre.

A hivatalos évadnyitó a bábszínházban augusztus 27-én lesz.

2018. július 1. Prm