Felsorolni is nehéz lenne, hogy mi minden vár azokra, akik szombat este a Múzeumok Éjszakájára voksolnak. Koncertek hétféle zenei stílusban, romkocsma, szuper jó előadások, belvárosi séták, gyerekprogramok, slam poetry, időutazás a középkorba, képrestaurálás, interaktív mesejáték, divatbemutató, táncház, nagyszülő-unoka kvízjáték, rendőrségi bemutató, cellamustra, bírósági tárlat, retro filmek és zenék, fejlámpás tárlatvezetés, rabomobil, aktkiállítás...Mindez a Göcseji Múzeumban!

Nézzük sorjában..

Népek tánca címmel megismerkedhetnek más nemzetek és kultúrák tánclépéseivel. Angol, kubai, lengyel, ír, kelta, brazil, osztrák, francia, spanyol, olasz, görög és mexikói dallamok és táncok a Kisfaludi teremben.

Megyeri Anna történész kolléganőnk szombaton 20.00 órakor tartja "A családi élet színtere: a ház és a lakás" című előadását a Göcseji Múzeumban, a történeti dokumentumtárban. Annát ismerve a vele eltöltött közel fél óra ismeretterjesztő, de egyben igazán szórakoztató is lesz.  Kár lenne kihagyniuk!

A műtárgyak egy adott időszak kultúrájáról, történelméről, művészi törekvéseiről tanúskodnak. Ahhoz, hogy kiállják az idő próbáját, szakszerű gondoskodásra szorulnak. A restaurátorokon rendkívül sok minden múlik, mégis viszonylag keveset hallunk és tudunk róluk. Nem így a zalaegerszegi gyerekek, akik még ki is próbálhatják a képrestaurálási technikákat a Múzeumok Éjszakáján. Kalandra fel!

Ha belvárosi séta, akkor Béres Katalin történész kolléganőnk személye jelenik meg a legtöbb zalaegerszegi lelki szeme előtt. Szombat este a belvárosi szórakozóhelyek nyomába szegődhet vele bárki, aki a Deák téri találkozóhelyet felkeresi 21.30 órakor. Központi Kávéház, Korona Szálló, Arany Bárány Szálloda, Papp Cukrászda, Pontház Presszó, Kummer Kávéház.... a fiatalabb generáció talán nem is emlékszik ezekre a nevekre. Most alkalom nyílik arra, hogy közösen felidézzük a sok-sok emléket, ami mélyen ott lapul a szívünkben.

"A slam poetry olyan költészet, ami kicsit rap, kicsit próza, kicsit vers és kicsit utcanyelv, szleng és líra, de előadás mindenek felett." Ugye kíváncsiak erre az előadásra? Szombaton 20.00 órakor meghallgathatják Darázs Fruzsina, Bujtor Zsófi, Mészáros Alíz és Andics Mátyás verseit a Romkocsmában.  Kihagyhatatlan.

Nagyszülő-unoka - rövid sétával egybekötött - kvízjátékra hívunk minden vállalkozókedvű fiatalt és lélekben fiatalt. Nyolc kérdéses játékunkban jelen lesz a felfedezés, a humor, a játék és a találékonyság. A történelmi belváros felfedezéséhez nem kell más, csak a nagyi, az unoka és egy toll. A többi már megy, mint karikacsapás... A játék a Göcseji Múzeum előteréből indul 18.00 órától folyamatosan. A program a Tourinform iroda közreműködésével jött létre.

A Cimbal-freskók nyomában. Idén első alkalommal kapcsolódott be a programsorozatba a Mária Magdolna Plébániatemplom. 20.30 órakor orgonajáték csendül fel Tóth György előadásában, majd Dr. Kostyál László művészettörténésszel a Cimbal-freskók nyomába indulhatnak az érdeklődők.

Aktábrázolások - A pikánsabb darabokat kizárólag felnőtt látogatók figyelmébe ajánljuk. 

Ja és a pulcsikat, könnyű kabátokat se hagyják otthon, éjszaka jól jöhet majd. Június 23-án este várjuk Önöket, s ne feledjék: Mindent szabad, amit máskor soha!

Köszönjüka tájékoztatást Szényi Krisztának!

2018. június 22. prm