Több mint negyed évszázad telt el azóta, hogy a Quimby zenekar a dunaújvárosi próbateremből kiszabadult és elindult hódító útjára. A hattagú együttes eddig tizenhat lemezzel ajándékozta meg a magyar könnyűzenét. Az évek során kialakult egyedi, összetéveszthetetlen stílusát, amivel hamar nagy rajongótábort szereztek maguknak. A Quimby 2017-re Magyarország egyik első számú koncertzenekarává vált. Szenvedélyes előadásmódjukkal koncertjeik mindig tartogatnak újabb és újabb élményt a rajongóknak. 

Kiss Tibivel a csapat frontemberével beszélgettünk.

2016-ban jelent meg a Jónás jelenései című albumotokat, milyen volt a vízhang? 

-Ez egy új fejezetet jelölt az együttes életében. Még mindig frissnek számítanak az album dalai, hiszen minden számot nem tudtuk még programba illeszteni, Természetesen azóta is íródtak új dalok, de jelenleg inkább az előadásokon és a produkciókon dolgozunk.

Fontos számodra a szürrealitás?

-Számomra ez a valóság. Kódok, nyelvi eszközök, sűrítés, árnyalások, összegzések, szimbólumokká gyúrt gondolatok, én így látom a világot. Szeretem képiesen megjeleníteni, más tapadási felülettel azt, ami mások számára csupán realitás, ahol érzékelheti a befogadó a játékosságot. Mesélek emóciókról, kalandokról, történetekről. Általában azért szólok a szimbólumok nyelvén, mert szeretem, ha olyan gondolatok köré csoportosulnak a dolgok, ami nem csak egy adott világban érvényes, hanem visszamenőleg is és mondjuk mélyen emberi.

Zalaegerszegen november 25.-én mire készüljön a közönség?

-Biztos vagyok abban, hogy előveszünk néhány régebbi dalt is, amelyek a 90-es években voltak koncertslágereink, de adunk hozzá az új lemezről is hangulatot, abszolút vegyes felvágott lesz. Egy 25 éves zenekar, sokszor már valamilyen eszencia köré formálja önmagát, nagyjából megvan az a kép, amit a közönség ismer és elvár. Hat ember dönti el, nagyjából milyen merítésből válasszon dalokat, hiszen akkor jó egy koncert, ha mindannyiunk közt ott van a közös nevező, ez számunkra is egy izgalmas utazás.

Quimby koncert

2017. november 25., 19:30–23:00 
Keresztury Dezső VMK – Zalaegerszeg Landorhegyi út 21., 

Jegyárak:
Elővételes 3500 Ft
Normál 4000 Ft 
Online: https://tixa.hu/quimby_zalagerszeg 

Elővétel:
Online a Tixa.hu-n, a helyszínen, illetve az Art Moziban.

Fotók: quimby.hu
2017. november 8. prm