Bíró Szabolcs szlovákiai magyar író, hagyományőrző, művelődésszervező lesz a vendége március 8-án a József Attila Városi Tagkönyvtárnak, író-olvasó találkozó keretében. 
Szabolcs a székirodalom fogalmának megalkotója, a Szent György Lovagrend tagja, Eger Kulturális Nagykövete. 

Bíró Szabolcs 1988. július 29-én született a felvidéki Dunaszerdahelyen. Az írói vénát saját bevallása szerint édesapjától örökölte, és már kisgyermekként versikéket, rövid történeteket fabrikált. Számos elfoglaltsága mellett elsősorban regényírónak tartja magát. 2011 óta minden erejével tudatosan a magyar kultúra és történelem gondozásán dolgozik. 2016-ban Visegrádon a Szent György Lovagrend tagjává avatták, 2017-ben pedig a város vezetésétől megkapta az Eger Kulturális Nagykövete címet.

Regényíróként 2007-ben debütált, Francis W. Scott néven, mely álnév alatt összesen hat könyve jelent meg. 2010 első napjától kezdve kizárólag polgári nevén publikál, saját bevallása szerint székirodalmat ír, és leginkább középkori témájú regényeken dolgozik, habár időnként egyéb műfajokban is kipróbálja magát. Első komolyabb sikerét Sub Rosa c. regényének köszönheti, mely három különböző kiadást is megért, a szakmai hírnevet azonban a többféle kiadásban is piacra bocsátott Non nobis Domine c. történelmi regénye hozta meg számára. 2014-ben megjelent Ragnarök c. regényével rövid kitérőt tett a vikingek és az óskandináv mitológia világába, ám azután ismét visszatért a magyar középkorhoz: tizenöt részesre tervezett, Anjouk c. történelmi regénysorozatát az Athenaeum Kiadó gondozza. 
2017-ben jelent meg első ifjúsági kalandregénye, az Elveszett csillagok a Főnix Könyvműhelynél, illetve első mesekönyve, A sárkány, aki nem akart aludni a Manó Könyvek gondozásában, Korsós Szabina illusztrációival.

Bíró Szabolcs kerekesszékben él, ezt a helyzetet pedig humorosan, ironikusan fogja fel. Innen ered a székirodalom kifejezés, melyet Szabó Lászlóval, a Csak Van zenekar basszusgitárosával találtak ki, 2008 decemberében. Ez a kategória egyben azt is sejteti, hogy az író nem kíván egyetlen műfaj mellett lecövekelni: a székirodalomba bármilyen irodalmi kategória belefér. 

2018. március 6. Prm