bábszínház (3), Intersport (4), Dóczi Éva (1), kultúra (23), gyermekek (5), darts (2), rendőrség (2), vonat (1), adomány (4), gasztronómia (7), birkózás (2), egészség (13), cinema city (12), advent (7), lélekzuhany (1), turné (1), hastánc (3), promoció (1), kábítószer (1), koncert (7)

Fussunk együtt az év zárásaként!

2018-11-06XXIV. Egerszegi Decathlon Mountain Man Marathon

Lassan, de biztosan közeleg az év vége, a helyi tömegsport iránt érdeklődők ilyenkor már javában a nagy kihívásra, a hagyományos zalaegerszegi szilveszteri futásra készülnek.

A 24. alkalommal megrendezendő esemény kapcsán a tavalyi MMM női bajnokával, Tiricz Irénnel készítettünk interjút.

Mikor hallottál először a szilveszteri hegyimaratonról? Hányadszor fogsz elindulni?

-A párom Zalaszentivánon nőtt fel, a szilvesztert pedig rendszeresen ott töltöttük a nagymamájánál. Így az egerszegi maratonról már "nemfutó" koromban is hallottam, ráadásul Lubics Szilvi nevére, aki sokszoros teljesítő és győztes, szintén felkaptam a fejem. 2015-ben már tudtam hogy majd egyszer én is elindulok ezen a versenyen, de akkor még a maraton távoli célnak tűnt. A következő évben már ott voltam és idén harmadik alkalommal is rajthoz állok.

Milyennek találod a zalaegerszegi pályát, mi a nehézsége, mit szerettél benne?

-A zalaegerszegi pálya nagyon különleges. A maraton egy nehéz táv mindenképpen, nem lehet "észnélkül" nekiugrani mert ahhoz hosszú, de hiba sem sok fér bele, ahhoz meg rövid. Itt ezt nehezíti a sok emelkedő. Terepfutóként azt gondoltam, ezek nem túl nagy hegyek, nem lesz ez olyan nehéz, de kifejezetten combos emelkedők vezetnek a környékbeli hegyekre.


Tavaly 3:07:42 idővel óriási női pályacsúcsot állítottál be. Tudatos volt, vagy csak "így sikerült"? :)

-Tudatos volt. Az első évben kétszer is eltévedtem, de éreztem, hogy fekszik nekem ez a pálya és a táv. Akkor elmaradtam a pályacsúcstól, tavaly már felkészültebben érkeztem

Milyen időeredményt tervezel? Van esély újabb rekordra?

-Természetesen szeretnék javítani, nincs konkrét célom, a tavalyi versenyt végig nagyon élveztem, sokat nem hagytam benne, de szeretnék pályacsúcsot futni.

Szinte uralod már a női mezőnyt. Hogyan tudod motiválni magad a verseny közben, ha nem érkezik potenciális kihívód?

-Bízom benne, hogy lesz potenciális kihívó, ha nem akkor csak a hatalmas gyümölcs ládára gondolok majd amit a célban kapok:)

Mit tanácsolsz az elsőbálozó hegyimaratonozóknak? Hogy érdemes elkezdeni a felkészülést?

-A versenyen vannak rövidebb távok is ha valakinek hosszú a maraton. Aki erős futást tervez mindenképpen eddzen előtte emelkedőn is. Az útvonal tényleg nagyon szép és változatos, a célban nagyon jó a hangulat, minden maratoni teljesítőt kiszólítanak, megtapsolnak, ami egy nagyon szép gesztus, ha valaki csak egy élményfutásra vágyik az év zárásaként akkor is érdemes eljönni!

Elindult a nevezés a versenyre, melyet a következő linken tehetik meg:

http://korido.hu/2018Hegyimaraton_list

2018. november 6. Prm/